Koulukierroksella Vihdissä

Share |

Perjantai 8.3.2013 - Terhi


Osallistuin eilen Vihdin opettajien järjestämään koulukierrokseen. Tapasimme Nummelanharjun koulussa, jossa rehtori Erja Ilo oli oppaanamme. Ilo kertoi että on tyytyväinen uudisrakennukseen, mutta silti tilaa on liian vähän ja se on puutteellista. Liikuntatiloja ei ole, ei myöskään fysiikka-kemian eikä biologian tiloja. Tänä päivänä yhä useampi oppilas tarvitsee erilaisia tukitoimia koulunkäyntiinsä, mutta myöskään pienryhmille ei eriytystiloja Nummelanharjun koululta oikein löydy.

Nummelanharjulta matkamme jatkui Kirkkoniemen kouluun, jossa meitä oli vastassa rehtori Jarmo Annala ja apulaisrehtori Mikko Niittumäki. Menimme auditorioon kuuntelemaan Annalan selvitystä kirkonkylän hajautuneesta kouluarjesta, kun koulua käydään 3 eri yksikössä. Kustannuksia kuulemma tulee, kun joka yksikössä pitää tietenkin olla oma kopiokone, tarvikevarasto ym. Rehtori Annala kertoi, ettei auditoriota juurikaan käytetä koulun tilaisuuksiin, sillä osa henkilökunnasta saa siellä oireita. Tämän kuultuani ymmärsin, miksi minullakin maanantaisen valtuuston kokouksen jälkeen nenä vuosi vuorokauden. Kirkkoniemen koulusta on juuri hiljattain siirretty 2 luokkaa Pappilanpellon kouluun, koska osa henkilökunnasta ja oppilaista oirehti pahoin. Kolmaskin luokka siirretään aivan lähitulevaisuudessa. Pääsimme katsomaan näitä 2 tyhjennettyä luokkatilaa ja toisessa ehdin olla arviolta 2 minuuttia, kunnes sain niin pahan hengenahdistuskohtauksen että jouduin pikaisesti poistumaan. Myös ääneni lähes katosi. Pitkään haukoin henkeäni käytävällä.

Seuraavaksi starttasimme kohti matkamme viimeistä kohdetta Otalammen koulua ja päiväkotia.  Rehtori Annukka Leutonen kertoi, että suhteellisen uudet tilat ovat jo käyneet ahtaiksi ja koulun tiloja on jouduttu antamaan päiväkodin käyttöön. Myöskään Otalammella ei ole eriytystiloja, vaan pulpetteja on siirretty jopa siivouskomeroihin, jotta voitaisiin edes pari oppilasta kerrallaan eriyttää. Yksi erityisluokka opiskeli käytävän päätyyn rakennetussa pienessä tilassa, jossa liikkumatilaa ei liiemmälti ollut.

Kierros oli antoisa, mutta loppupäivä meni minulla henkeä haukkoen Kirkkoniemen kokemuksen jäljiltä. Olipahan varsinainen ihmiskoe.

Avainsanat: koulut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini