Keskustelutilaisuus Finlandia-talolla 17.4.

Share |

Perjantai 19.4.2013 klo 19:12 - Terhi


Valtiovarainministeriö oli kutsunut metropolialueen 14 kunnan valtuustot Finlandia-talolle keskustelemaan alueen kunta- ja palvelurakenneratkaisusta. Vihdin ps-valtuustoryhmästä pääsi ilahduttavasti 4/5 paikalle. 

Ministerit Krista Kiuru, Henna Virkkunen ja Maria Guzenina-Richardson pitivät kukin ensin n. vartin mittaiset esitykset ja sen jälkeen oli aika kysymysten, kommenttien ja keskustelun.

Ministerien puheenvuoroissa ei tullut ilmi mitään sellaista, mitä ei olisi aiemmin kuultu. Puhuivat vahvoista peruskunnista, leveistä hartioista, kantokyvystä ym mukavista kielikuvista. "Minä luulen, että..", "Minusta tuntuu, että..", "Minä uskon, että.."

Kyllä minäkin luulen ja uskon kaikenlaista, mutta nyt puhutaan niin isoista muutoksista, että vähitellen haluaisin kuulla jotain konkretiaa ja nähdä jonkinlaisia laskelmia siitä, miten nämä muutosehdotukset tulevat kuntalaisia hyödyttämään.

Metropolialueen kuntarakennevaihtoehtojen perusteluina on otettu huomioon erityisesti kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistaminen, yhdyskuntarakenteen eheyttämistarve, asumisen toimivuus, maahanmuuton hallinta ja siten työvoiman varmistaminen sekä segregaation estäminen. Näitä perusteluja ministeritkin puheissaan esiin toivat ja korostivat sitä, että meillä tulee olemaan työvoimapula ja tarvitsemme siksi maahanmuuttoa. Mielestäni on hyvin erikoista, ettei alueen olemassa olevan nuorison tulevaisuutta (koulutusta ja työnsaantia) ole listattu tärkeäksi perusteluksi.

Vähitellen etenemme nyt kohti pakollisia liitosSELVITYKSIÄ.

Avainsanat: metropoli, sote


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini