Ryhmäpuheenvuoro hoidollis-pedagogisesta luokasta

Share |

Maanantai 28.4.2014 klo 21:53 - Terhi


Tämäniltaisessa valtuuston kokouksessa pidin seuraavan ryhmäpuheenvuoron HOPE-luokkaan liittyen:

On erittäin tärkeää ja arvokasta, että meillä on nyt ja tulevaisuudessa hoidollis-pedagoginen luokka. Hope-luokan oppilaaksi voi päästä lapsi, jonka koulunkäynti ja oppiminen ovat merkittävästi vaarantuneet hänen psyykkisen oireilunsa vuoksi. Hope-luokan olemassaolo tukee tänään hyväksyttyä kuntastrategiaamme, jossa todetaan mm. että ”lasten ja perheiden tukeminen laadukkailla peruspalveluilla on parasta ennaltaehkäisevää lastensuojelua” ja ”kouluissa oppilailla on oikeus hyvään opetukseen ja oppimiseen turvallisessa oppimisympäristössä”.

Yhteiskunnassamme hyvinvointi polarisoituu ja se näkyy myös Vihdissä: on hienoa, että entistä suurempi joukko lapsia ja nuoria voi todella hyvin, mutta samanaikaisesti pahoinvoivien joukko on kasvanut ja ongelmat ovat yhä vaikeampia. Vallitsevassa erittäin huonossa taloustilanteessa työttömyys ja työttömyyden uhka lisääntyvät huolestuttavaa vauhtia Vihdissäkin, ja vanhempien huoli työpaikoista on omiaan lisäämään myös lasten ja nuorten turvattomuutta.

Hope-luokan toiminta on kuntouttavaa ja ennaltaehkäisevää. Vuosikustannus on Karviaisen osuus mukaan luettuna n. 143.000 euroa. Se on kuitenkin pieni panostus verrattuna tilanteeseen, jossa lapsi päätyy erikoissairaanhoidon tai lastensuojelun viimesijaisten toimien piiriin.

Hoidollis-pedagogisen luokan toiminta siis jatkukoon myös tulevina vuosina.

Avainsanat: lapset, koulut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini