Kohisee eli tapaus Immonen

Share |

Keskiviikko 29.7.2015 klo 18:14 - Terhi


Olen Olli Immosen - kuten muutaman sadan muunkin - Facebook-kaveri. Yhtään sen enempää en häntä tunne. Koska FB-kavereita on paljon, en millään ehdi keskittyä jokaiseen päivitykseen syvällisesti. Tunnustankin, että vain lähimpien ihmisten päivitykset pyrin lukemaan ajatuksella - muut lukaisen enemmän tai vähemmän pikaisesti ja paljon menee toki ohikin, sillä en suinkaan vietä kaikkea aikaani "somessa" .

Muistan kyllä lukaisseeni tuon Immosen päivityksen eikä se silloin herättänyt minussa mitään suuria tunteita suuntaan eikä toiseen. Ei vaikka hän käytti fight- eli taistella-sanaa. Ajattelin ilman muuta, että hän taistelee jotain ideologiaa vastaan niillä keinoilla, joita hänellä kansanedustajana on käytettävissään. Ei tullut mieleenikään mikään vihaan tai väkivaltaan lietsonta. Taistelenhan itsekin milloin rikkaruohoja, milloin kylmyyttä vastaan ja olen kyllä erittäin rauhaa rakastava ja sopuisa ihminen.

No sitten nousi kohu. Avasipa minkä tahansa median sivun, Immosen kuva ja nimi oli pääuutisessa. Luin kymmeniä uutisia, joissa tuo hänen päivityksensä oli nostettu esiin mm. seuraavilla "tarkennuksilla" ja "lisäyksillä":

a) kirjoittaja on Persu

b) kirjoittaja on kansanedustaja-Persu

c) kirjoittaja on Suomen Sisu -järjestön puheenjohtaja

d) kirjoittaja kirjoitti kirjoituksensa massamurhan vuosipäivän tietämillä

e) kirjoittaja on ollut samassa kuvassa uusnatsien kanssa

f) kirjoittaja on kasvattanut itselleen Breivik-parran (tämä oli ehkä mauttomin "tarkenne")

Yritin näiden uutisten jälkeen käydä lukemassa kohutun päivityksen uudestaan, mutta tajusin, etten pysty sitä enää neutraalisti tekemään. En, sillä tuohon kirjoitukseen oli muiden toimesta liitetty natsit ja Breivikit ynnä muut, ja nyt ne tulivat jo väkisin minunkin mieleeni. Hyi olkoon.

Oliko Immosen päivityksessä sitten jokin piilomerkitys tai taka-ajatus, sitä en ehkä koskaan saa tietää, mutta sen ensimmäisen lukaisun (josta kerroin yllä) perusteella en pysty tuomitsemaan. Eikä se minun tehtäväni toki olekaan.


Kommentit

29.7.2015 20:05  juhani Höylä

Ei tässä itseään natsiksi ja fasistiksi tunnista, vaikka muut ääriryhmät sen tekee tarkoitushakuisesti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini