Lapset vastaan aikuiset ja päin vastoin

Keskiviikko 12.9.2012 klo 12:36 - Terhi

Untuvikkona kuntavaaliehdokkaana osallistuin elämäni ensimmäiseen toritapahtumaan viime viikonloppuna Nummelassa. Aamupäivän kaunis sää houkutti mukavasti väkeä torille ja meitä PS-ehdokkaita jututtamaan.

Keskustelu kuntalaisten kanssa oli antoisaa, mutta toi myös esiin sietämättömän vastakkainasettelun aikuiset vs. lapset. Useampikin keskustelija kertoi, että lapset ja nuoret aiheuttavat heille jatkuvaa haittaa ja häiriötä mm. skeittaamalla ja pyöräilemällä paikoissa, joissa se ei ole sallittua. Olipa poliisikin kutsuttu nuorisoa häätämään.

Lasten ja nuorten kanssa työskentelevänä uskallan väittää tuntevani aika hyvin heidän maailmansa, ajatuksensa ja toiveensa. Muistin muutaman nuoren kanssa käymäni keskustelun, jossa he kertoivat, että Lankilan suunnalla oli joskus ollut skeittipaikka, jossa he olivat usein käyneet, mutta jostain syystä sitä ei enää ole, joten he sitten skeittaavat mm. koulujen, asunto-osakeyhtiöiden ja kauppojen pihoilla ja parkkipaikoilla. 

Tekevätkö he sitten tätä aiheuttaakseen haittaa ja häiriötä? En usko. Heillä on tarve ja halu liikkua (mikä on hieno asia!), mutta me aikuiset emme ole osoittaneet heille paikkaa ja he ovat siitä pahoillaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, aikuiset