Suomenmaa

Tiistai 9.10.2012 klo 22:12 - Terhi

Olen löytänyt naapurikunnasta pari aivan loistavaa miestä: Aleksis Kiven ja Juha Poikelan. Huomisen Aleksis Kiven päivän kunniaksi tässä teille kappale, joka kerta toisensa jälkeen saa minut hyvälle mielelle:

 http://www.youtube.com/watch?v=Yp4Q3HcHOnI 

 Sunnuntaina Nummelan syysmarkkinoilla kävi mukavasti ihmisiä ja vaikka sieltä ja täältä toitotetaan, etteivät kuntavaalit ole eurovaalit, niin kyllä eurokriisi vaan ihmisiä puhuttaa. Puhuttaa kovasti ja kovin sanoin. Olisiko näille ihmisille pitänyt sanoa, että "vaihtakaapas aihetta, ei kuulu kuntavaaleihin"? He pelkäävät, että Suomi ajetaan liittovaltioon tulonsiirtoautomaatiksi ja nimenomaan maksajapuolelle. Heillä on oikeus pelkoon ja oikeus vastustaa vallitsevaa kehitystä.

Tunnustaudun isänmaalliseksi. Vaikka ulkomailla asuminen oli hyvä elämänkokemus, oli aina ihanaa palata kotiin. Arvostan kotimaatani ja sen väljyyttä, luontoa, jokamiehenoikeuksia ja asukkaita. Tämä arvostus on ulkomailla elettyjen kokemusten myötä vain kasvanut. Mielestäni Suomi voisi ryhtyä nyt terveellä tavalla itsekkääksi ja  lopettaa eurokriisimaiden (pankkien..) rahoittamisen, sillä pahoinvointia riittää täällä kotimaassakin. Kun olin nuori äiti, sain neuvolasta hyvän ohjeen: äidin tulee pitää huolta itsestään, jotta voi huolehtia muista. Tätä hyvää ohjetta voisi valtakunnan politiikassakin noudattaa. Huolehditaan Suomi kuntoon ja katsotaan sitten, löytyykö niitä paljon puhuttuja leveitä hartioita pelastamaan maailma - tai edes Eurooppa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: itsenäisyys, eurokriisi