Ammattitaidon puutetta vai suojatyöpaikkoja?

Perjantai 19.10.2012 klo 12:43 - Terhi

Joku on joskus lohkaissut, että julkisuutta se on kielteinenkin julkisuus, mutta kyllä viime aikoina on lähinnä nolottanut olla vihtiläinen. Vihti on ollut otsikoissa niin johtavan rakennustarkastajan kavallysepäilyn kuin Kunta-asunnot Oy:n rahoituskuvioidenkin vuoksi. Lisäksi erään nummelelaisen taloyhtiön maalämpöjärjestelmän rakentaminen meni ns. ketuiksi.

Johtavaa rakennustarkastajaa epäillään törkeästä kavalluksesta. Rahat, jotka oli tarkoitettu vammaisten ja vanhusten asuntojen korjauksiin, ovat päätyneet muualle. Ja tutkinnan edetessä epäiltyjä on tullut lisää. Minä en jaa oikeutta enkä tuomioita, mutta kauhulla - joskin myös innolla - odotan, mihin ja miten tämä juttu aikanaan ratkeaa.

Vihti on noteerattu Lapin Kansassa asti, sillä Vihti on Rovaniemen jälkeen Kunta-asuntojen suurin omistaja. Suora lainaus Lapin Kansan jutusta: "Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarmo Kuosa valittiin Kunta-asunnot Oy:n toimitusjohtajaksi viime talvena. Kuosa oli myös Kunta-asunnot Oy:n hallituksessa, mutta oli itse kunnanhallituksessa valitsemassa itselleen korvaajaa yhtiön hallitukseen, Vihdin kunnanjohtajaa Sami Miettistä. 
Kuosa valvoo Miettistä kunnanhallituksessa ja Miettinen Kuosaa Kunta-asunnot Oy:ssä. Vihdin kunnanhallitus suostui puheenjohtajansa työnantajan 1,6 miljoonan takauspyyntöön."

Koko jutun voi lukea täältä  http://www.lapinkansa.fi/Mielipide/1194767418773/artikkeli/roolileikkeja+takaamassa.html

Olipa sitten kerran Nummelassa asunto-osakeyhtiö, joka halusi korvata sähkölämmityksen maalämmöllä. Kunnalta saatiin luvat ja maalämpöjärjestelmä asennettiin. Vasta jälkeenpäin joku taho heräsi huomaamaan, että myös vesilain mukainen lupa olisi pitänyt hakea. Tämän viikon alussa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta AVI:lta tuli päätös, että järjestelmä EI saa vesilain mukaista lupaa. Kustannus tästä töppäilystä tullee olemaan puolisen miljoonaa euroa ja maksajaa todennäköisesti haetaan oikeuden kautta. Oma näkemykseni on, että tuo kaatuu kunnan maksettavaksi, sillä täytyyhän lupien hakijan voida luottaa siihen, että kunnan edustajat ajavat kuntalaisten asiaa ja ovat ajatasalla vaadittavista luvista.

Onko Vihdin kunnassa suojatyöpaikkoja ja/tai hyvävelijärjestelmiä? 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: julkisuus