Olipa mahtavaa

Sunnuntai 28.10.2012 klo 7:56 - Terhi

Pidin tässä vaalikampanjassani bloggaamista tärkeämpänä olla kuntalaisten tavattavissa. Kahta viikonloppua lukuunottamatta olinkin Vihdin ja Nummelan toreilla ja se oli kyllä ehdottomasti vaalityön parasta antia. Siitä kiitos kuuluu kaikille teille, jotka perussuomalaisten teltalla kävitte! Eilen Nummelan torilla kävi varsinainen loppukirivilske ja tunnelma oli erinomainen. Myönnän että nyt hieman jännittää. Vaalivalvojaiset ovat illalla Pub Pilvenhattarassa ja sinne ovat kaikki tervetulleita :)

Puhuin aiemmin niistä ihan ilmaisista asioista, joita voimme toistemme hyväksi tehdä. Ensi viikolla on mahdollisuus niistä ehkä tärkeimpään. SPR:n  veripalvelu järjestää Nummelan srk-talolla verenluovutustilaisuuden torstaina 1.11. klo 14-19 ja tuolloin meillä kaikilla kynnelle kykenevillä on mahdollisuus pelastaa jonkun lähimmäisemme elämä. Silloin on aika minunkin luovuttaa. Toivottavasti sinunkin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähimmäinen

Vastuuta itsestä ja ihan ilmaisia asioita

Torstai 4.10.2012 klo 19:19 - Terhi

Tähän aikaan vuodesta Facebook täyttyy säätilapäivittelystä: "Taas sataa!", "En jaksa tätä pimeyttä!", "Kamala kurakeli!" Kovasti käytetään energiaa valittamiseen.

Siksi onkin hienoa, että monissa ajankohtaisissa keskusteluissa on nostettu esiin yksilön vastuu omasta hyvinvoinnistaan. Ei ole oikein passiivisena odotella yhteiskuntaa apuun, JOS voi itsekin auttaa itseään. Seuraavat esimerkit ovat omasta elämästäni. Olen vuosien varrella tehnyt kaksi suurta muutosta: alan vaihdon ja ruokavaliomuutoksen. Näillä molemmilla on ollut valtavan suuri vaikutus terveyteeni ja hyvinvointiini. Valittamalla ja muita syyttämällä ne eivät olisi miksikään muuttuneet - tai korkeintaan huonommiksi. 

Hyvän kierrättäminen on ihan ilmainen asia ja sen avulla voimme vaikuttaa niin omaan kuin kanssakuntalaistenkin hyvinvointiin. Pieni teko toisen hyväksi on hetken päästä pieni teko itsemme hyväksi.  Seuraa taas esimerkki omasta elämästäni: Joitakin päiviä sitten olin kaupassa, jossa jonot kassoille olivat todella pitkät. Jonoja lähestyi asiakas, joka oli ostamassa vain yhtä tuotetta ja katseli epäuskoisena hyllyjen väleissä kiemurtelevia jonoja. Tarjosin hänelle paikan edelläni silläkin uhalla, että takanani olevat eivät välttämättä riemastuisi, kun heidän jonotusaikansa pitenisi ainakin 20 sekunnilla.. Hetken päästä kun olin jo pakkaamassa omia ostoksiani, takanani jonossa ollut asiakas ystävällisesti hymyn kera ojenteli minulle tavaroitani, joihin en meinannut ylettyä. Tuli vahva tunne siitä, että kun itse otin toisen huomioon, tulin myös itse huomioiduksi. 

Pienillä teoilla - ihan ilmaisilla asioilla - voimme tehdä paljon hyvää ja haluankin haastaa jokaisen tänne eksyneen lukijan hellittämään edes kerran omasta edustaan lähimmäisen hyväksi.

PS. Sateisena päivänä voi muuten vetää kumisaappaat jalkaan, pukeutua lämpimästi, suunnata metsään ja kerätä sieniä. Ihan ilmaista ruokaa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vastuu, lähimmäinen