Kauas palvelut karkaavat

Perjantai 21.9.2012 klo 22:25 - Terhi

Olen viimeisimmän - nyt jo vanhaksi menneen - passini hakenut Nummelasta ilman ajanvarausta enkä muista kovin kauaa jonottaneeni. Passini voimassaolo umpeutui loppukesällä, ja jo hyvissä ajoin keväällä etsin käsiini Vihdin poliisin lupapalveluiden yhteystiedot ajatuksenani saada passi uusittua kesäloman aikana. Nettisivuilta ei enää löytynyt mainintaa Nummelan palvelupisteestä, mutta Karkkilasta kuulemma voisi varata ajan. Klikkasin ajanvarausnappulaa ja etsiskelin ensimmäistä vapaata aikaa, mutta sellaistapa ei lähimpien viikkojen sisään löytynyt. Jätin koko asian hetkeksi.

Joitakin päiviä myöhemmin luin Vihdin uutisista jutun "Poliisi palveluidensa tavoittamattomuudesta: elämän realiteettia". Siinä mainittiin, että Nummelan palvelupiste on tarkoitus olla suljettuna syyskuun loppuun asti. Nyt on syyskuun loppupuoli enkä ainakaan vielä ole löytänyt mainintaa Nummelan palvelupisteen aukeamisesta. Toivon kovasti että se aukeaa ja on myös työssäkäyvän ihmisen saavutettavissa toisin kuin Karkkilan piste, jossa voi hoitaa lupa-asian vain perjantaisin 9-15.  "Passi- ja ajokorttiasioita voi Vihdin poliisiasemalle Karkkilaan mennä hoitamaan ilman ajanvarausta perjantaiaamuisin, muiden asioiden hoitamiseen on varattava aika." (Vihdin uutiset)  Mutta kun minun pitäisi perjantai-aamuisin mennä töihin...

Nyt olen saanut Karkkilaan ajan varattua lokakuun loppupuolelle, mutta joudun anomaan töistä vapaata saadakseni asian hoidettua. 

En yhtään ihmettele, että lähipalveluiden karkaaminen on suuri(n) huolenaihe kuntaliitoksista puhuttaessa. Vai uskooko joku näitä vakuutteluja, että vain hallintorakenteita on tarkoitus karsia?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähipalvelut